Sunday, April 22, 2007

Feeling called L.O.V.E.

1. Όταν είσαι ερωτευμένος όλα τα τραγούδια μιλούν για σένα. Ακόμα κι όταν οι στίχοι είναι μηδενικής ευφυίας και τα τραγουδάει ένας σκυλάς με χαίτη.

2. Αργά ή γρήγορα όλες οι σχέσεις σκοντάφτουν στο εξής ερώτημα: Αλλάζουν οι άνθρωποι; Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές “όχι”. Προσπαθούν όμως.

3. Δεν υπάρχει πιο καταστροφικό συναίσθημα από τη ζήλια-ρετρό: τη ζήλια για το παρελθόν του άλλου. Πρώτον γιατί είναι μάταιη- το παρελθόν δεν αλλάζει. Δεύτερον επειδή το ρομαντικό παρελθόν ενός τρίτου είναι σαν ξένη χώρα. Το γνωρίζουμε μόνο αποσπασματικά: άσχετες πληροφορίες, μισόλογα, φλύδες από συζητήσεις που (αν τους το επιτρέψουμε) φουσκώνουν μες στο μυαλό μας σαν σουφλέ χλωρινής. Συνήθως το σουφλέ ξεφουσκώνει. Καμιά φορά όμως (ειδικά αν έχουμε πει ψέματα) σκάει στα μούτρα μας.

4. Δεν υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας. Υπάρχει όμως (ο βαρύγδουπος) κεραυνοβόλος πόθος.

5. Είναι εύκολο να κάνεις ράκος έναν άντρα – μπορείς να του πεις: "Σε αγαπώ αλλά δε σε θέλω πια". Eίναι εξίσου ευκολο να κάνεις ράκος μια γυναίκα- μπορείς να της πεις: "Σε θέλω αλλά δε σε αγαπώ πια".

6. Ο Θεός να σε φυλάει απο τους μοναχικούς ανθρώπους. Η μοναξιά κάνει τους ανθρώπους ανελέητους.

7. Η αγάπη δε φτάνει για να λύσει τα προβλήματα. Βοηθάει όμως.

8. Η πραγματική αγάπη μας κάνει ταπεινούς- αμβλύνονται οι γωνίες, όλα μαλακώνουν, «αγαπώ κι όλον τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί»,σκύβουμε το κεφάλι και γουργουρίζουμε σαν το σκύλο στη γωνία, μούμπλε, μούμπλε, γουφ, γουφ.

9.Το κάρμα είναι μεγάλη πουτάνα

10. Eίναι σημαντικό να είσαι με κάποιον που σε κάνει να θες να είσαι καλύτερος
άνθρωπος.

11. Όπως λέει (περίπου) και ο Τhas ξεχνάμε τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε τους ανθρώπους. Οι λόγοι αν και σημαντικοί ξεθωριάζουν -μένει μόνο το αποτέλεσμα.

H φωτογραφία είναι από περσινή performance των Drogatek στο Τριανόν.

Labels: ,